donderdag 27 september 2012

Appelenvlaai


Recept voor Appelen vlaai

Ook altijd al een echte Huiberg vlaai willen bakken. Die vlaai waar in heel Reuver en omstreken over gesproken wordt. Dan is dit uw kans. Bij wijze van uitzondering heeft onze chef-kok Joke haar recept prijs gegeven en kunnen jullie beginnen.

(alles is gebaseerd op het maken van 2 grote vlaaien)

Het maken van het deeg:
1 kilo zelfrijzend bakmeel
500 gram witte bastaard suiker
250 gram boter
5 zakjes vanille suiker
6 eieren
Een scheut melk
Alles goed kneden tot het een geheel is.

De appelen:
De appelen schillen en kleinsnijden in blokjes van circa 2 bij 2 cm.
Suiker, kaneel en rozijnen pas toevoegen als de appelen op de vlaai liggen. (het geheim van de smid.) En niet te zuinig met de suiker.

En dan:
De vlaaivorm invetten met boter.
De oven voorverwarmen op 175 graden
Eerst de bodems rollen met een roller en gebruik voldoende meel om plakken tegen te gaan.
Maak de randen nat met water zodat de deksel straks goed plakt.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Ongeveer 7x prikken met een vork.
Doe de appelen op de bodem.
Strooi er suiker, kaneel en eventueel rozijnen over.
Rol de deksels en maak ze er op.
Strijk de deksel in met geklopt ei of water.
Strooi er wat grovere suiker overheen.
Knip 7 gaatjes in de deksel
Zet het geheel ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden

En voilĂ  ……………
Het resultaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kies onderin bij 'reageer als' voor naam/url, u hoeft alleen uw naam in te vullen. mocht u liever anoniem reageren, dan kunt u kiezen uit anoniem.