De warme maaltijd is misschien wel DE activiteit van de dag. We zijn er dan ook een groot deel van de dag mee bezig. De groenten worden eerst van het land gehaald, dan schoon gemaakt waarna Jo er een heerlijke maaltijd van bereid. Als de maaltijd klaar is gaan we deze natuurlijk gezamenlijk opeten. Iedere dag staat er een drie gangen menu op tafel. We beginnen met vers gemaakte soep, variƫrend van Tomaten, courgette, Chinese, groente, bloemkool, champignon, kippen of bijvoorbeeld uiensoep. Meestal is de soep zo lekker dat men er wel 2 koppen van lust. De hoofdmaaltijd bestaat minimaal uit verse groenten, aardappelen en vlees en als toevoeging is er altijd zelfgemaakte verse appelmoes. Afhankelijk van het jaargetijde is er ook nog rabarber, komkommersla, groene sla, tomatensla, witlofsla of een tweede warme groente. En voor diegene die dan nog wat lusten is er natuurlijk het toetje. Als er vruchten rijp zijn dan maken we daar meestal het toetje van. Denk bijvoorbeeld aan verse aardbeien met vanille vla of ijs. En als dan alles op is begint het opruimen en de afwas weer. Tegen de tijd dat alles is opgeruimd is het al weer bijna tijd voor de koffie. De warme maaltijd is dus bijna een complete dagbesteding. Kom gerust eens proeven!!
|
Samen aan de zelfgemaakte tomatensoep |
|
De lege borden zijn het beste compliment voor de chefkok |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Kies onderin bij 'reageer als' voor naam/url, u hoeft alleen uw naam in te vullen. mocht u liever anoniem reageren, dan kunt u kiezen uit anoniem.